23.09.2019 10:08
для всіх
111
    
  8 | 8  
 © Надія Крайнюк

Співвітчизниці

Співвітчизниці

Злий жарт зіграла доленька з тобою,

І доля звалась та ес-ер-ес-ер.

Для українців стала ти чужою,

І злишся на «укропів» та «бандер».


Далеко від домівки і від правди.

Неначе жало, гострий твій язик.

Прислужниця російській пропаганді,

Забула український свій рушник.


Давно перекосились в хаті двері,

Стежинка вже травою заросла.

Ти донька для батьків лиш на папері,

Бо й матір поховати не змогла.


То добре, що батьки твої не взнали,

Як зрадила дитинства рідний край.

Я зла тобі не зичу, лиш надалі

Йти до свободи нам не заважай.


16. 09. 2019

Картинка з інтернету



Смт Шевченкове, 16. 09. 2019

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.09.2019 15:58  Костенюк => © 

Гарно.

 24.09.2019 09:37  Тетяна Белімова => © 

Страшно і сумно((( Не знаю, що може спричинити страшне переродження в хохла-малороса і чи є на то рада, ліки? Чогось мені здається, що це суто ментальна риса, яку розвинув наш нарід((((

 23.09.2019 13:01  Борис Костинський => © 

Абсолютно чіткий та правдивий портрет типової яничарки! Я вже 10 з гаком років тусуюсь по різних літсайтах і виявив вельми цікаве явище: чи не найбільшими ненависниками незалежної України є саме яничари - етнічні українці, котрі давно прижилися в Росії і, щоб ні в кого не виникло сумнівів в їхній лояльності до всього російського, вони аж вивертаються у проявах своєї ненависті до вільної від Москви України. Доволі дивно, що яничарів навалом і в самій Україні, але ця публіка дуже майстерно прилаштувалася до нової ситуації, котра склалася після Революції Гідності, тому свою відданість "дружбі братських радянських народів" тримає у серці, але відмовчується. Найбільше таких на Сході та Півдні України, а найменше - на Заході. Це й зрозуміло - Галичина почала русифікуватися тільки з 1944-го року, а вся інша Україна майже три століття була під гнітом Московії.
На мою давню думку, викорінення яничарства в Україні повинно відбуватися значно ретельніше та радикальніше. Якщо дати яничарам волю, то всі ці ігри у демократію та свободу вибору запросто можуть привести до загибелі України, як незалежної держави.

 23.09.2019 10:47  Каранда Галина => © 

В мене по-сусідству хата, господар якої ще в 1976 виїхав в Росію (мати жила тут, померла років 10 тому). Десь близько Сахаліна живуть. Востаннє був тут ще до війни. Оце приїхав з сім`єю на кілька днів. Адекватні люди, путіна не люблять. Але однак спочатку боялися в місто виходити, щоб українці їх за російську мову не побили. Наче й не вірять телевізору своєму, але однак у свідомості засіло. Тобто - навіть розумні піддаються тій чортовій пропаганді. Біда.