26.09.2019 05:30
для всіх
213
    
  13 | 13  
 © Анатолій Костенюк

Закон про землю

Закон про землю
Чорна рілля ізорана, гей, гей!
Чорна рілля ізорана
І кулями засіяна, гей, гей!
І кулями засіяна.
Пісня

Налита в зѐмлю кров по вінця.

Тепер цю землю викрадуть

в обдуреного українця,

магнатові передадуть.


Навіщо ж було воювати,

ховати мертвих у гаї,

окопи кров`ю поливати?

Щоб, вищі були врожаї.


І вже тоді всі будуть раді.

Лише б набрати голоси…

Десь у Сибірі, чи в Канаді

чекають наймитів ліси.

26.09.2019р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.09.2019 09:00  Тетяна Чорновіл => Костенюк 

Згодна з Вашими тривогами!
Вірш вчасний і вдалий.

 27.09.2019 21:00  Надія Крайнюк => Костенюк 

Прочитала Вашого вірша й сумно зітхаю. Я не політик, а всього лише пересічна громадянка. Однак не думаю, що це буде правильно. Земля, можна сказати, все, що у нас залишилось.
Из огня да в пОлымя.

 27.09.2019 09:42  Суворий => Костенюк 

Нам усім ідейним ідеалістам доведеться змиритися з сумним фактом...

Ніде в світі капіталізм не будували кристально чесні люди з полум`яними серцями. Навпаки, такі люди здатні до всього окрім побудови капіталізму. В тому числі й на ринку землі, який не дає зараз до загального добробуту держави того, що міг би. А уже наступним кроком еволюції (тривалої) є ринковий соціалізм по типу скандинавського, коли добрі люди мають переконати злих, що більш справедливий розподіл доходів вигідний в першу чергу їм самим... І боротьбі з цих переконань уже не повинно бути кінця.

 27.09.2019 08:48  Тетяна Белімова => Костенюк 

Чекали, коли заявлять про основну "ціль" слуги народу. У принципі, прогнозовано. Тепер усе "своє", не лише прокурор, тож можна порішать із землею. А найсумніше, що зробили всі всіх разом((( Дякую! Візьму Ваш вірш для п`ятихвилинки ненависті. Пам`ятаєте, як в Орвелла? Тільки в нього система культивувала ненависть, а в нас вона сама собою виникає до слуги чи служки.

 26.09.2019 13:10  Борис Костинський => Костенюк 

Написано гарно! Але ринок землі є в усіх цивілізованих країнах. Інша річ, що в сучасній Україні, де тотально панує КЛАНОВО-ОЛІГАРХІЧНА СИСТЕМА, введення ринку землі може стати початком чергового розкрадання. Цього разу буде розкрадено вже останнє, що ще, хоч і СУТО ФОРМАЛЬНО, але мав увесь народ. Але Зеленський був приведений до влади саме для того, аби здійснити цей акт і він це зробить. Можливо, відповіддю буде Третій Майдан.

 26.09.2019 11:59  Каллистрат => Костенюк 

Совершенно правильный стих, пан Анатолий! Спасибо!

И, если простоватые немцы вывозили вагонами наш чернозём в свой фатерлянд, то нынешние очильники просто переведут всю страну в оффшоры, а нам оставят риллю для работы, воздух и мову. И куда мы денемся ,,,