22.08.2009 00:00
-
2234
    
  1 | 4  
 © Ілюзія

Сьогодні ангела зловлю очима

(вірш про серпень)

Сьогодні ангела зловлю очима 

І поведу у свої тихі сни 

Де в сутінках вчорашньої весни 

Ховається чиясь душа незрима 


Ховаються украдені слова 

Тремтить перо, незграбно рветься рима 

Зі мною тільки око Херувима 

Й душа кричить у тишу я жива 


Чужої слави спробую на смак 

І зрозумію майже все не так 

І зрозумію майже все не те 


Мабуть тому що не туди ідем 

І “пан Ніхто” всміхнеться в небуття 

На смітнику залишивши життя 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.05.2012 20:41  Каранда Галина 

мені сподобалося. і форма цікава. шкода, що Ілюзія зараз не заходить.

 24.08.2009 21:22  Ярослав Молінський 

Експерементуємо з римою:) ну і ритмом теж.. Ілюзія, саме слово (ваш псевдонім) мені говорить все.. все навколо все за нами все - ілюзії (в профіль). Не потрібно помітку видвляти, я уже до неї звик... мене зачіпили останні три рядочки... незнаю, та уявивши я там побачив силу оту ж життєву, яка залишена...

 23.08.2009 04:44  Микола Щасливий 

"Сьогодні ангела зловлю очима
І поведу у свої тихі сни
Де в сутінках вчорашньої весни
Ховається чиясь душа незрима"
Це можна зрозуміти і як "вчорашня весна", тобто "вчорашня молодість". Але з пояснення тепер я точно знаю, що це "ВІРШ ПРО СЕРПЕНЬ" ))

 23.08.2009 01:39  ЮріК ТуРаш 

а...башка болить..(не від вірша^^)
та що я точно можу сказати що тут видно, що вірш про серпенЬ)реал, Миколо)
"Де в сутінках вчорашньої весни" зразу кидаються думки що то про серпень, бо ніби здається що тік вчора весна була))
десь мені рима підхрумує^^але він гарний, незвичайний)+)

 22.08.2009 23:01   

Погоджуюсь з вами в тому, що писати треба, коли пишеться:)..А от помітка, навіщо вона.Для мене дуже важлива ваша думка, і якщо ви не бачите звязку цього віршека з серпнем, то можливо і інші не побачать...Мабуть він справді не відповідає вимогам конкурсу...І ця помітка моя помилка, тому вважаю її варто виправити, якщо це можливо:)ну ось мабуть і все..

 22.08.2009 22:16  Микола Щасливий 

Треба писати і помітка хай все ж лишається:)

 22.08.2009 19:02  © ... 

Миколо, щиро дякую вам за коментар...Хочу вас попросити якшо ніщо у вірші не говорить вам про серпень тоді видаліть підзаголовок...бо я цього зробити не вмію.. Вірш взагалі символічний.(вчора -весна, сьогодні- літо, а сутінки літа це...його останні дні)...І ще одне вірш написаний уже давно...але саме у серпні я зустріла надзвичайно талановиту людину із псевдонімом "пан Ніхто" це на мою думку також не випадково...Щодо розділових зників....вважаю що тут вони будуть зайвими...Якщо читач не побачить те що між рядками...то і розділові знаки не допоможуть....
P.S треба подумати що робити далі зі своєю творчістю..."Краще вмерти вовком, ніж жити псом", можливо, тепер буду з вами як читач...Ще не знаю.....Хороший портал і чудові автори....

 22.08.2009 06:41  Микола Щасливий 

Рима в деяких рядочках дуже затронула, гарно, дуже влучно зіграно. Особливо це:
"Тремтить перо, незграбно рветься рима
Зі мною тільки око Херувима".
Але... нічого не вказує на серпень... а було сказано, що оспівувати саме конкретний "місяць". Чи це я не так зрозумів твір? Хоча з іншої сторони, так, він може бути про серпень. Може бути, але треба було більш вмалювати уявно серпень.
На майбутнє хочу сказати, що треба старатись писати так до конкурсу, щоб читаючи відчував в кожному рядочку оспіваний місяць. Такі вірші будуть ближчі до перемоги.
Хоча цей вірш і теж гарний.
P. S.
Я розумію, що це стиль, але все ж розділові знаки теж, мабуть, треба старатися ставити.