А хто ти ще крім того, що поет?
з рубрики / циклу «про життя»
А хто ти ще крім того, що поет?
Чи ти умієш щось робить руками?
Сім’ю не нагодує твій сонет,
Нехай він навіть диха почуттями.
То хто ж ти ще, крім того, що поет?
Що можеш окрім мріяти й зітхати?
Сплести слова у хитрий пірует
Все ж легше, аніж вилами махати.
Ти зневажаєш всіх ремісників,
Хоч в одах величальних працю славиш.
Не ти будуєш, ореш, сієш хліб,
І, зрештою, не ти закони правиш.
Ти не знайшов себе в житті ніде,
Хоча талантів маєш повні жмені.
Бо хто ж ти ще, крім того, що поет?
Не кожний, хто не визнаний – той геній!
14.01.2009