Ану годі сумувати! Запрошую всіх до чаю з медовиком!!! Смачного! :)))
Зібрались декілька яєць
В компанії рідкого меду
До борошна, де, хай їй грець,
Гасилась сода попереду.
Для смаку цукру додалось
До ніжних сподівань медових,
В духовці тісто враз спеклось
У вигляді коржів чудових!
Сметана, масло, чорнослив
У кремі збилися помалу,
В мить пристрасті пиріг зомлів
В бажаннях градусного шалу.
Пахкий у кремі медовик
Як казка на столі з»явився!
Край столу бідний домовик
Ледь слиною не подавився!
Візьміть участь в обговоренні
14.08.2013 15:44 Серж
Чудовий рецепт. В мене дружина любить пекти різні мучні вироби. Я їй загадав питання чи вгадає назву Вашого торта за віршем. Вгадала після першого стовпчика.
14.08.2013 15:37 Олена Вишневська
Не люблю медовиків. А Ваш прочитала, і, хоч борюся цілий день зі спокусою, біжу до холодильника за тортиком (хоч і без меду) ;) Гарно... і СМАЧНО!
14.08.2013 15:25 Ірина Затинейко-Михалевич
найлюбленіший ...друкую ваш рецептик...у мене чуть по іншому...спробую Ваш)
Вони самі закручуються, якось механічно. Цей торт насправді легко робити. Тільки тісто не варто у холодильник на декілька годин ставити, хоч за рецептом ніби й треба, бо тоді ці трубочки справді на муки розгортування перетворюються.
Збити 2 яйця, + 1 жовток і 200 г меду в піну, додати 250 г борошна і 0,25 скл. молока з розчиненою 0,5 ч. л. соди, все вимішувати 10 хв. Додати спеції, родзинки, трохи шоколаду. Вимішати і випікати в глибокій, змащеній олією і присипаній борошном, формі до готовності(не забудьте, що тісто підіймається!!!!!!!!!). Вийняти з форми гарячим, хай остигне - і полити гарячим шоколадом. Можна їсти одразу після застигання. Дуже смачно! А формочок і в мене немає, але тут треба глибокі, тому я використовую форми для Великодних пасок.
Основна користь цих кексів - вони солодкі і без цукру, з медом, тому надзвичайно корисні для дітей.
Що???????? Знову сало?????????? :))))))))))))))) От вам українці! Нащо їм той чорнослив!!!! Сала!!!!!!!!!!!!!!!
21.01.2012 21:20 Микола Чат => Микола Щасливий
Пане Щасливий, якщо Ви такий як я пошановувач патріотичного продукту, будь ласка виставте зараз мій рецепт!!! Доки він ще гарячий: хвилину тому дойшов!:)))
Не зваблюйте!!! Завтра піду на базар, куплю шмат сала і зроблю!!! Правда, не на багатті! В духовці на деці також смакота виходить: картопля, кільце цибулі, шматок сала!!! Та всі знають рецепт тої смакоти!!!!
А що то за форум???? :)))))))) Я тільки віртуальний кулінар, насправді! Правда, готувати дуже люблю, торти колись пекла! Та де ті гроші зараз!!! (((( Втратилась хватка!
21.01.2012 20:26 Микола Чат
А я, оце б картопельки з сальцем у багатті підсмажив. Патріотична смакота!!!:)))