18.11.2013 18:11
для всіх
365
    
  7 | 7  
 © Тетяна Чорновіл

ГРАНАТОВА НАСТОЯНКА

ГРАНАТОВА НАСТОЯНКА

з рубрики / циклу «ЛІРИЧНІ СМАКОВИНКИ»

Коли крайнеба кольору гранату

Досвітнім сонцем заясніє п’янко,

Візьму я плоду стиглого принаду

І приготую диво-настоянку.


Добуду з соком Всесвіту кислинку,

Що затаїли зерна зір магічні,

Додам ледь-ледь лимонного відтінку

У градусні смаки міжгалактичні,


Сиропом із солодкої знемоги

Задобрю час, як вічності облуду.

Нехай же Всесвіт зачекає трохи,

Поки цей трунок смакувати буду!


ГРАНАТОВА НАСТОЯНКА (рецепт)

З давніх давен плід граната вважався символом єдності Всесвіту, символом любові, щастя і достатку. Приготуйте цей дивовижний напій, що єднає любов із щастям. Нехай того й іншого у Вас буде в достатку у Всесвіті!

Потрібно: плоди граната – 1кг (2 великих чи 4 середніх), цукор – 1 склянка, лимон – 1шт, горілка – 700мл.

Плоди граната розламайте, дістаньте зернята, розімніть дерев’яним товкачиком у дрібному металевому друшляку для отримання соку (має бути 300 – 350мл соку), додайте цукор, сік з лимона, доведіть на малому вогні до закипання і випаруйте десь 1/5 об’єму, знімаючи піну, що утворюється.

Отриманий сироп змішайте з горілкою, додайте 2-3 смужки лимонної цедри і поставте в скляному посуді настоюватись на 2 тижні.

Процідіть через декілька шарів марлі, вату чи кавовий фільтр. Розлийте в красиві пляшки.

Смачного Всесвіту!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.11.2013 23:12  Антоніна Грицаюк 

Гранатову не куштувала, але з вашого вірша відчуваю, що дужа смачно))

 19.11.2013 11:21  Деркач Олександр => © 

Класно! про Всесвіт і гранат цікаво, про те що б Всесвіт почекав то да - хай чекає, а ми будемо насолоджуватися напоями і Вашою поезією))))

 19.11.2013 01:39  Марина Моренго 

де ви знаходите такі чудові слова і душевно-духовні комбіінації! кожен рядок - перлина чи зернина, що шліфується або проростає з кожним наступним словом. а поєднання творчості і рецептури у Тані Белімової підгледіли ;)

 18.11.2013 23:55  Віктор Насипаний => © 

А безалкогольний варіант можна? )) Чудово!

 18.11.2013 20:56  Світлана Рачинська => © 

Просто безподобні рядки!!! Дивовижно п"янкі і чаруючі!

 18.11.2013 18:04  Олена Вишневська 

Всесвіт зачекає і час зупиниться - така насолода! Чудово!