20.03.2014 17:58
для всіх
314
    
  4 | 4  
 © Олена Вишневська

Моє пальто

Моє пальто

Моє пальто по закутках ворожих

Висить, як тінь, на вказаному місці,

Рукав безсило падає додолу,

Підкладка геть зносилась /дірка в дірці/,

ЗовсІм не гріє душу захололу,

Засіяну зерном крихких корозій…


І, наче звичний і буденний одяг,

Таким зручним здається всім у вжитку,

Та все ж таки і розмір не підходить…

Як обирала? Ніби напідпитку:

Віддала данину канонам моди.

І не пасує, і на сміття – шкода…


Так і висить, безпомічно, безсило…

А скільки ж я за нього заплатила…



20 березня 2014 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.03.2014 17:01  Тетяна Чорновіл => © 

Так символічно описане пальто! За кожним словом - вир думок! Сподобалось!

 21.03.2014 02:22  Мальва СВІТАНКОВА => © 

Прогнозують тепло :-) а пальто ваше свою справу зробило, надихнуло на роздуми і поезію. Це важливо! )

 20.03.2014 23:07  оксамит => © 

Доброго вечора Оленочко!!! Якщо про пальто, то буває, у всіх купуємо непотрібні речі, може продавець гарно вмовив, а може і самій немов кращого не було)))) А якщо про... друге пальто, то не жалкуйте ніколи, знайте, що на місце прийде краща обновка, яка пасуватиме...а за ту й згадувати годі)))))

 20.03.2014 20:28  © ... => Мальва СВІТАНКОВА 
Дякую, а я не могла згадати, як то воно правильно)) от неук)))

треба обіграти 

дякую ще раз!

 
 20.03.2014 20:22  Тетяна Белімова => © 

Сумно... Дуже сумно... Алегорія чітка і зрозуміла... Може, все таки була любов до нього?

 20.03.2014 19:47  Ірина Червінська-Ман... => © 

цікавий спосіб римування, ніби як обрамлена секстина )
тільки от не розумію розбіжності між думками у строфах - у першій описується старе пальто, яке заношене до дір ( а так заношують улюблені речі), а в другій строфі - і розмір не підходить, і не пасує, бо вибиралося зопалу. і викинути шкода, хоч і уже непридатне для носіння, бо багато за нього заплачено. нас жінок дійсно не зрозуміти )))
а про душу і зерно крихких корозій цікаво )

 20.03.2014 18:25  Деркач Олександр => © 

такий Образ універсальний, можна одягнути на любу ситуацію широкому загалу читачів)

 20.03.2014 18:09  Ганна Коназюк 

Оленко, ніби описуєш буденну одежину - пальто. Вдалі слова підібрала, зрозумілі і красиві. Виразила суб"єктивне ставлення до своєї речі. А якщо копнути глибше, то якого філософського змісту набуває ця поезія... І в образі "пальта" може виступти хто (що) хочеш...))) Мені дуже сподобався цей вірш, до того ж і форма гарна!