16.09.2016 19:09
для всіх
187
    
  1 | 1  
 © Марянич Михайло Миколайович

Епізоди

Епізод 4

Ось і осінь. Пора щемливого смутку, золотавої туги. Все в’яне: в’януть листя на деревах, в’януть відчуття, в’януть почуття. Душу наче ріжуть...Підступно і повільно, з садистською насолодою. І ти це відчуваєш, спочатку пручаєшся, а потім відчуваєш від цього болю якесь мазохістичне задоволення. А щоб боліло ще дужче, то поливаєш ту рану алкоголем… Не завжди, а зрідка, щоб дошкульніше, щоб сильніше боліло.

Може то лиш моя доля, моя стежка, мій хрест? Може то тільки мені на роду оте все написано, і я маю оте все “добро” волокти до кінця свого віку? А за що? Хто ж мене так не злюбив? Питання за питанням… А відповідей катма.

Життя неначе темна кімната. Ти йдеш і не знаєш куди - виходу не видно. Постійно натикаєшся на якісь предмети, боляче б’єшся… Отак впав би на підлогу, скрутився калачиком і відстаньте всі від мене… Але невідома сила змушує кудись йти і чогось шукати. Як білка в колесі - біжиш, витрачаєш масу сил та енергії, а тольку нуль…

Обернешся назад - попіл. Сірий… Який здіймається від найменшого подиху і відлітає разом з твоїм життям, разом з твоїм часом… Лишаються спогади у вигляді дешевого дебільного калейдоскопу, віддзеркалення які дратують, лізуть в очі, гризуть душу і рвуть серце...Настане час і вони вирвуть те серце взагалі… Тоді сам перетворишся на попіл, який розвіє з радістю вітер, і лишишся в чиїсь пам’яті якоюсь плямою… А може й ні...

Он сонця промінь

між хмар свинцевих.

Миттєвий спомин...

Та ні не треба!

Бо серце плаче

й душа ридає, 

а небо наче

про те все знає...

Тому й похмуре, 

тому і сіре...

І сонця струни

такі не щирі!

Тепло не справжнє, 

слова - облуда, 

так буде завжди, 

так буде всюди!

Немає віри...

Немає бога...

Бо я не хочу

вже більш нічого…..



м. Одеса, 16.09.2016 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.09.2016 13:15  Тетяна Чорновіл => © 

Чуттєві рядки, хоч і написані, здається, в напливі невеселого настрою.
Любити осінь можна повчитися в Романа Величка)) Ось тут я йому знову підспівала))

Ковток з осіннього келиха / Ліричний вірш | Тетяна Чорновіл

 17.09.2016 06:49  Георгій Грищенко => © 

Гарно написано про відчай життя і невблаганність його кінця. Сумно, але то все правда існування. Успіхів Вам!