Міський сонет
вірш-відповідьз рубрики / циклу «стіхо»
відповідь на вірш © Ірина Червінська-Мандич "А, може, досить?"
А, може, досить?.....ні, продовжим.
не згадано ще те, що є для міста рушієм:
безпека, гроші, радості безмежжя
на фоні куцих і мілких проблем.
достатнього хліба, тепло срати,
і є від чого підзарядити власний аватар,
нема кохання, совісті, манер?..
не варто додавати
пункти
до списку куцих і мілких проблем.
доволі затишно, волого, темно -
умови ідеальні для продовження життя.
тому не треба піднімати теми
про те "навіщо ти живеш?", накшталт "хто я?"
сидим, гниєм, сивіємо повільно,
радієм мовчки, і мовчки спостерігаєм фон
новин, кіно, чужих розмов,
погодні зміни, перелік інших тем...
і не розширюєм список
мілких і куцих
люських
проблем.
Zp-місто, 2016