21.10.2018 16:57
для всіх
175
    
  6 | 6  
 © Надія Крайнюк

Щем, біль по тілу

Щем,  біль по тілу

Щем, біль по тілу, неначе струм…


Печальні очі... Нестерпний сум.


Упали крила… І знов одна…


Десь зовсім поруч іде війна…




— Борюсь зі страхом. Там кров і смерть…


Коли скінчиться ця круговерть?


Для чого ж плаття, і ця фата?..


Пекучі сльози, сумне життя…




— Я не прощаюсь. Мене чекай!


Не плач! Не треба! Не проводжай…


Чекай, рідненька! Я повернусь!


І дня свого я, таки, діждусь!




14. 07. 2015 рік


Світлина з інтернету

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.10.2018 12:16  Тетяна Белімова => © 

Які рядочки... До мурах... Немов пісня...

 23.10.2018 02:23  Серго Сокольник => © 

Війні не скінчитись, нажаль. А жити треба...

 21.10.2018 21:23  Борис Костинський => © 

Дуже експресивний твір, Надя! В коротенькому тексті ти змогла передати те, що несе війна. Вірніше, її темний бік. Бо, як не дивно, але війни мають ще й світлий бік - появу сакральної крові, котра завжди цементує кожну націю. Плюс, нація потребує ще й пантеон героїв, на прикладі котрих мають виховуватися нові покоління. Вчора подивився свіже інтерв`ю Дмитра Корчинського, де він говорить про автокефалію Української церкви. Пан Дмитро сказав там нову для мене річ. Він вважає, що церква стоїть не на наявності храмів та ієрархії, а на інституції СВЯТИХ-МУЧЕНИКІВ. Якщо вони є, то й церква є. Чим більше СВЯТИХ-МУЧЕНИКІВ, тим сильніша церква. Я екстраполював цю ідею і на життя нації. Що є нація? Мова, колір шкіри, історія? Так! Але я вважаю, що нація, це, перш за все, наявність ГЕРОЇВ-МУЧЕНИКІВ, котрі віддали за неї власні життя. От тобі приклад квітучої Америки. Все є, все фонтанує, але навіть гімн США - це пісня про героїзм та звитягу. Мало того, в суспільстві постійно говорять про тих, хто воював за інтереси США. "Брудні" війни чи справедливі, але усі, хто там був - герої! На кожному кладовищі, де поховані загиблі військові, їхні могили обов`язково прикрашені прапорами Америки.
Таким чином, Надя, це тяжко казати, але ГЕРОЇ-МУЧЕНИКИ вкрай потрібні кожній нації. І те, що навіть і сьогодні БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЙ в історії людства подвиг Української Повстанської Армії залишається для більшості українців чимось далеким і не дуже важливим, - справжня ТРАГЕДІЯ української нації!

 21.10.2018 17:46  Панін Олександр Мико... => © 

Так воно триває і досі -
Аритмія надірваних струн...
Нескінченна воєнна осінь,
Нескінченний осінній сум.
Коли вже скінчиться!?