10.09.2011 16:19
-
666
    
  8 | 8  
 © Тетяна Чорновіл

ТРОЛЬ-ЛЯ-ЛЯ

ТРОЛЬ-ЛЯ-ЛЯ

з рубрики / циклу «ПСИХОЛОГІЧНЕ»

Мир і лад у вашій хаті? 

Троль вже в‘яже сварок жмут. 

Ви спокійні? Ви завзяті? 

Я підкрався! Я вже тут! 

А чого це ви сміялись? 

Я вам зараз покажу! 

Щоб в думках не зазнавались, 

Добрим словом підкушу 

Так, що зразу нудно стане! 

Здасться вам життя – не мед! 

Гарний настрій ваш розтане, 

Обіцяю наперед! 

Мали друзів багатенько? 

Розсварю вас в той же час: 

Нашушукаю тихенько 

Вам – на їх, а їм – на вас! 

Ще й ловитиму морально 

Всіх на критики гачок: 

За недоліки – безжально, 

Про досягнення – мовчок! 

Красота! На кожнім кроці 

Вже панує злість і страх! 

Негативний струм емоцій 

Розтягнули по кутках! 


Переміг я, та за вами 

Наглядатиму здаля. 

Геній гри в війну словами! 

Хитрий троль я! Троль-ля-ля! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.07.2015 07:18  Тетяна Белімова => © 

Супер, пані Тетяно! Влучно! Справді для троля "оцінити" чийсь твір, словесна казуїстика - сенс життя. Не довів чергову жертву до морального зриву - день минув марно. От ще б знати, як боротися з тролізмом? Справді-бо, троля у клітку не замкнеш, як Антін Мухарський жлоба.
Прийшла знову просити у Вас вірш, аби виставити у нашій групі у ФБ. Вчора троль задражнив одну хорошу людину, чудову поетесу. Хочу її підтримати.

 12.09.2011 18:45  Оля Стасюк => © 

Дивно, я тут спілкувалась лише з добрими і приємними авторами.

 12.09.2011 18:35  © ... => Каранда Галина 

Ні! Вірш не про казкових істот, а про віртуального троля. Ці паскудники проникають на всілякі форуми, чи будь яке інше спілкування в інтернеті і колотять склоки між людьми. Можуть не тільки розсварити всіх в пух і прах, а й знищити весь портал (віртуально, звичайно). Якщо цікаво, прочитайте в інеті. На Пробу Пера не раз троль заскакував! Хорошого мало! :)))

 12.09.2011 18:35  Оля Стасюк 

А краще мати справу взагалі з симпатичними і добрими музами. Тільки не такими вередливими!

 12.09.2011 18:27  Каранда Галина => © 

Іноді маленький Троль приносить більше користі, ніж киваючі гномики, якщо я правильно Вас зрозуміла. Але буду обережна як із тролями, так і з гномами:)

 12.09.2011 13:09  © ... 

Я прочитала літературу і зрозуміла, що тоді (від Антоніни) був товстий (грубий) троль. А ще бувають витончені, якого не зразу розкусиш. А шкоду приносить неабияку!

 12.09.2011 13:05  © ... => Микола Щасливий 

:))) Я в цьому вірші й хотіла попередити народ на порталі. Бо деякі елементи "тролізму" іноді проскакуюті і надалі, вносячи негативні емоції. А це не так кумедно, як на зображенні!

 12.09.2011 13:01  Микола Щасливий => © 

Згадав за Троля, котрий колись хотів в нас бунт зробити літом. ))

 11.09.2011 12:25  Андрій Гагін 

гарно та цікаво!

 10.09.2011 18:09  Оля Стасюк 

Сподобалося! Недавно моя муза перечепилася через такого от в кутку (певне, скоро треба буде писати повість "Пригоди моєї музи", а то їй щось одні пригоди трапляються). Скажу з власного досвіду: не лише він людей сварить! Муза три дні не підходила. І через дрібницю - відмовила їй на уроці, бо тема важлива була. Довелося троля-ля-ля відселити подалі. Он і зараз - сидить на яблуні, гризе яблуко і дивиться хитро. Ага, дзуськи! Не посміє більше!

То я так, відійшла від теми. Гумореска - просто супер! Розділові знаки теж правильні (не те що коментарі Пана Тараса - то я так, до слова...)! Вітаю!

А, і ще порада тролю - вогненебезпечно тримати свічки на комп"ютері.

 10.09.2011 18:01  Оля Стасюк => Тарас Іванів 

Думайте про вічне, хороше....

 10.09.2011 16:25  Тарас Іванів 

Ну і зараза той Ваш троль! Й так на душі гидко, погода така ж, ще й сто грам не можна(