31.12.2011 12:03
-
152
    
  - | -  
 © Толік Панасюк

Марновірством живу. Знаю, лінь і страхи. 

Вибудовую з того якусь нелогічність життєву, 

Аби лиш не вештались мої думки. 

Хіба вони в змозі хоч щось осягнути? Не знаю. 


І здається уже, що в тім марновірстві віра прадавня. 

Що скеровує мною Господь, хай сотворений мною. 

І я вже не просто якась непомітна маленька людина, 

Я муж, я твердиня за каменем, диво-горою. 


Лиш іноді згадую хто сотворив мого Бога, 

І хочеться вигнати біса того й Сатану. 

Так гарно коли у тернині провадить вузенька дорога. 

Я вірую? Та хіба собі я збрешу? 



Дрогобич, 2011

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.01.2012 00:53  Каранда Галина => © 

таблички, - то дійсно лихо... я сама колись давно на вчителя вивчилась... як можна було Вас не розгледіти, не уявляю... певно, характер бунтівний мали... інших пояснень не бачу...

 05.01.2012 00:43  © ... => Каранда Галина 

Я вдячний вам за розуміння. Здається мені, що не може існувати єдиної релігії, і єдиного для всіх Бога. Скільки людей, стільки й Богів, хай називають Його однаково, та начиняють кожен своїм розумінням, своїм страхом, своїм гріхом (законом). А що до освіти, так склалося, в школі вішають на тебе табличку дибіл, і потрібні роки щоб себе переконати що ти не такий, добре коли зустрічаєш по житі правильних людей вчасно, та так щастить не всім. Я ні про що не жалію. То що батьки не здобули, нехай здобувають діти.

 03.01.2012 23:04  Каранда Галина => © 

скеровує мною Господь, хай сотворений мною. задумалась...дійсно, так... нами керують створені нами ж внутрішні закони... Чорновіл назвала їх "бар"єрами", Ви - Господом... справа не в назві... ми самі створюємо собі віру, кожен свою, самі пишемо закони, - і їх, ці внутрішні закони, порушити нам значно важче, ніж зовнішні, придумані кимось... а іноді сумніваємось, і тоді дійсно "хочеться вигнати біса того й Сатану. " та це майже неможливо, бо ж залишимось тоді без отієї вузенької дороги в тернині.... не перестаю дивуватися глибині Вашої філософії... аж не віриться, що Ви не маєте вищої освіти... вибачте, я дійсно з великою повагою...