Поету з двома іменами
з рубрики / циклу «портальне»
В терновому вінку розчарувань
Мак червоний крапельками крові…
В мене ж – нескінченність запитань,
І даремність значень в кожнім слові…
Вірш не може мати двох батьків.
Якщо дітьми ти не легковажиш…
Хай в світах, та під крилом одним!
Ти збери їх… потім не докажеш…
Не люблю я віршів без душі.
Все красиво, - та нема людини!
Не гріши, поете, не пиши,
Коли слово не від серця лине.
В павутині повно фраз пустих,
І напохваті завжди брехлива лютня.
Десь на дні тріпоче справжній ВІРШ,
Не втопи його в болотній муті.
В терновому вінку розчарувань
Мак червоний крапельками крові…
Бук на скелі… В прірві привітань
Не спіткнися на нещирім слові.
Лубни, 29.01.12