Поворожи мені, поете!
Поворожи мені, Поете,
На те, що там, за рубежем -
Чи янгол в небі вбереже,
Чи накладе на щастя вето?
Поворожи мені на сни -
Які з них стануть мені віщі?
Як можеш - вижени зловіщі,
Впусти у серце дух весни!
Поворожи на сяйві зір -
Яка зоря моя щаслива?
Кинь карти так, аби до дива
Торкнулась злу наперекір.
Поворожи й приворожи
Того` до мене, хто крізь терня
Прийде й любові вкине зерна
У моє серце... Ворожи!