27.01.2014 14:31
18+
432
    
  3 | 3  
 © Ганна Коназюк

Дроби для дорослих

Дроби для дорослих

Справедливість - це поняття неподільнеє,

Бо не візьмем дві четвертих справедливості.

Як і не урвемо шматок совісті,

Три десятих не сховаєм незалежності!

 

Три четвертих бездіяльності й безвольності

Й десять одинадцятих свідомості

Не сплетемо в одну купу, мов плетеника,

Адже дуже різні в них знаменники.

 

І нехай дванадцять шостих і неправильно.

Ми його візьмемо та й поділимо.

І для духу непідкупного і вільного

Перемоги і свободоньки намислимо!



Київ, 27.01.14

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.01.2014 23:41  Антоніна Грицаюк 

Дуже цікавий вірш! Водночас дуже справедливий! 5+

 27.01.2014 15:05  Світлана Рачинська => © 

Який же ж все таки досконалий світ натуральних величин. Тільки, людських доль і участей, у нас в країні, нажаль, не стосується... Порозкрадали частки. Якщо уявити, що в знаменнику державна казна, то нуль... А ділення на нуль не можливе... Тому й запозичили нулі в шестикратному розмірі зі знаком мінус. А ділення плюс на мінус,(себто , коли все розкрадуть) всеодно дасть мінусове число... Як не крути, а ми в мінусі... Вірш просто бомба! А якщо поставити в знаменник, скажімо, кількість свідомих українців, або ж волю і прагнення, ніяких аргументів у чисельнику верхівки не вистачить... ) Взагалі, питання філософське) Дуже актуальна творчість, Ганно! І пізнавальна))) Дякую за насолоду прочитання!

 27.01.2014 12:59  Олена Вишневська 

))) Чудово про моральні поняття! Все правильно, ніяких дробів, коли йде мова про честь і совість!
Є зауваження від математика - але мовчу... бо налетять зараз поети на мене)))

 27.01.2014 12:45  Тетяна Белімова => © 

Ой, Аню, скажу тобі як філолог філолог: для мене ці всі дроби - ліс густий! Але мені теж здається, що не можна бути чесним "на половину" чи "на третину". Честь і совість - неподільні поняття!