24.05.2014 12:13
для всіх
381
    
  8 | 8  
 © Тетяна Белімова

Пам`яті загиблих під Волновахою

PlayПам`яті загиблих під Волновахою

22 травня 2014 року

«У ніч з 21 на 22 травня сталося кілька нападів диверсійно-терористичних груп на підрозділи Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначених районах. Поблизу міста Волноваха на Донеччині терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України..."
зі стрічки новин

На своїй, не чужій землі

пали воїни!

За це пам’яті на віки

удостоєні!

Їх свинцева смерть стяла!

Недолюблені…

Лиш могилою зокола

приголублені!

Що ж ти щиришся враз до них, 

смерте лютая!

Думаєш, увела слабких, 

в страх закутая?

А вони проростають в нас, 

що лишилися!

В генах-пам’яті, у серцях

заземлилися!

У струмку-ріці, у гаю, 

в полі сонному –

Тут, у схроні, їх збережуть, 

у бездонному…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 27.02.2017 17:05  Душа => © 

Крик війни... крик померлих і живих... Сильний твір, пані Тетяно!!!
Слава Україні!!! Вічна пам`ять героям!!! Миру нам усім!!!

 09.07.2014 01:41  Олег Буць => © 

Розумію - то не є якийсь музичний шедевр, зате від серця. Таке буває нечасто - оце як прочитав - відразу вчисту почав співати. І так, як бачив, записав. Може, Ігорю Рубцову покажете? Він, по коментах, здається, музикант. Хоча, судячи з вірша про літо благодатне і тривожне, він, може, і на фронті...

 09.07.2014 01:25  Олег Буць => © 

В моменті, як прочитав - відразу заспівав. На жаль, не знаю нот, тому можу вислати тільки акапелло, заспіване людиною без слуху і голосу. Скажіть, куди?

 27.05.2014 13:28  Світлана Рачинська => © 

до сліз...

 25.05.2014 23:25  Панін Олександр Мико... => © 

Ще раз перечитав вірш - чудово! Співуче, мелодійно, народно. Це вірш - плач, вірш - молитва. Йому треба стати піснею!

 25.05.2014 17:07  Оля Стасюк => © 

Вічна пам"ять...

 25.05.2014 10:34  Антоніна Грицаюк => © 

Вічна пам`ять загиблим!

 24.05.2014 19:05  Тетяна Чорновіл => © 

Чудова посвята! Вічна пам"ять і царство небесне!

 24.05.2014 13:55  Суворий => © 

Героям Слава! Не пробачимо...

 24.05.2014 12:01  Надія Бойко => © 

Проникливо! До сліз!

 24.05.2014 00:28  Панін Олександр Мико... => © 

  Дуже болісний вірш! Болить душа і серце.

   Вкраїна горя не забуде, зростає лік страшних смертей. Чому, скажіть дорослі люди, чому вбиваєте дітей!?Вночі і вдень, і на світанку, в травневий вечір, повсякчас...неначе найслабкішу ланку в брудний вогонь штовхають нас...

   Трагічні Крути і Трипілля...там помирали молоді, а вам - легке життя, дозвілля - Дорослі, дужі і круті.

   Вкраїна горя не забуде, зростає лік страшних смертей. Чому, скажіть поважні люди, чому вбиваєте дітей!?

 24.05.2014 00:11  Ганна Коназюк => © 

Таню, як боляче!.. Ще півроку тому, читаючи цю поезію, я подумала б, що це історичний вірш про далекі, минулі події...

  Вірш зболений, проникливий, змістовний!!! Дуже сподобалась форма написання... Короткі рядочки несуть у собі великий емоційний посил. Таню, чудово!!!