05.11.2015 00:24
для всіх
139
    
  1 | 1  
 © Ольга Шнуренко

Відлуння осені

Відлуння осені

Дощів молитви вразили мене

І церква в верховітті сосен!


«Минає все, і згодом це мине» -

Шепоче вітром рання осінь…


Самотність, перш за все, це стан душі, 

Безлюддя часто нас лікує, 


На самоті народжені вірші –

Це краще, аніж ті, що всує…


В доповнення до мого вірша, хочу процитувати чужі думки й слова: 


"Ми звикли боятися самотності, дивимося на неї виключно як на негативне явище.

Медики вважають, що самотні люди значно легше піддаються хворобам ніж ті, у кого є родина. У них вищий ризик серцево-судинних захворювань, менша тривалість життя.

Але існують ситуації, коли самотність можна розглядати як благо, тільки що називають її у цьому випадку усамітненням.

І дійсно, усамітнення – час для роздумів, пошуків, впорядвування свого внутрішнього світу, нерідко – поштовх до творчості. На самоті народжуються наукові відкриття і мистецькі шедеври.

Психологи відзначають, що чим вище інтелектуальний рівень людини, тим легше вона переносить самотність і тим більше потребує усамітнення. Адже такі люди живуть насиченим внутрішнім життям.

„Справжнє зростання душі можливе лише на самоті. На самоті визріває все істинне, глибоке, могутнє”, - писав видатний німецький драматург Герхарт Гауптман".

 



м. Київ, 4.11.2013

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.11.2015 15:29  Суворий => © 

Ми справді поки тимчасово закриваємо очі на підбір мелодій, що є музичним супроводом до віршів, але публікація mp3, що не мають жодного стосунку до твору і є сучасним муз-продуктом мяко кажучи НЕ бажана... Тим більше, що віддячити правовласникам за використання дуже просто: вставляйте ролик ютуб з муз чи персональних каналів. Найчастіше автори це дозволяються і навіть заохочують...

 05.11.2015 14:35  Мар Мишка => © 

Категоричне прохання від редакції не використовувати можливість привязки mp3 для порушення авторських прав поп-зірок чи тиражування інших музичних творів, які ніяк не стосуються твору.

Редакція рекомендує начитувати твори і виставляти на загал в авторському виконанні. Саме для цього ця можливість і була передбачена від початку...

Як варіант дотримання прав правовласників на пісні, пропонується публікувати посилання на відеоролик youtube (в формі редагування пубілкації) з легальних каналів... Це значно гарніше і чесно.

 05.11.2015 12:42  Тетяна Чорновіл => © 

Згодна з Вашим світлим віршем.
Особливо про вірші всує!
Про самотність... не знаю як розрадити.
Іноді людина почуває себе самотньою і в юрбі.
Зустріти споріднену душу - то дар Вищих Сил і благо.
Іноді навіть незнайомий перехожий мимохідь сказав слово, усміхнувся... і тим щедро линув тепла в душу.
Такі теплі іскорки душевні дуже ціную.

 05.11.2015 11:13  оксамит => © 

З задоволенням Олічка))))))) я теж знаюся на кулінарії, люблю експерементувати і поєднувати, навіть у сервіровці столу))))))

 05.11.2015 10:47  оксамит => © 

Дякую давайте дійсно вип.ємо кави))))) без цукру з лімоном, хоча даруйте не знаю ваших уподобань щодо кави, і маленький шматочок натурального яблучного мармеладу, як відчуття глибокої осені)

 05.11.2015 10:20  оксамит => © 

Дякую)))))))) мене звати Алла. і мені приємно спілкування з Вами Олічка)

 05.11.2015 09:57  оксамит => © 

Вітаю Вас Олічка, даруйте. що так Вас називаю, але хотілось саме так. Дякую вам за теплі слова в коментарі, дякую, що зрозуміли. Можливо втікаю сама від себе, рятуюсь в своєму. Ви все правильно написали про самотність, усамітнення, нічого не боюсь, хіба що хвороби душевної, бо ліків від того немає...
Самотність для справжньої жінки – це подарунок. Свої періоди самотності, якщо вони є, справжня жінка цінує і любить. Вона не прагне втягнути в своє життя випадкових знайомих або чоловіків, аби не залишитися наодинці з собою. Бути наодинці з собою – це благо. Найкращий час для того, щоб відновитися, наповнити своє життя спокоєм і глибиною. Справжня жінка цікава сама собі і користується самотністю з насолодою.