Поет і громадянин
з рубрики / циклу «Переспіви, за мотивами»
А ти, поет! обранець неба,
Глашатай істин вікових, не вір,
що не заможний і без хліба
Не вартий віщих струн твоїх!
Не вір, що впали духом люди -
Не вмер ще Бог в душі людей,
Молитва з Вірою живе у грудях,
Душа доступна для нових ідей!
Служи Поезії і для людей твори,
Свій геній виражай у слові,
Не зупиняйся, кожен день пиши,
У проявах Вселенської Любові,
Для блага ближнього живи!
***
(оригінал)
А ты, поэт! избранник неба,
Глашатай истин вековых,
Не верь, что не имущий хлеба
Не стоит вещих струн твоих!
Не верь, что вовсе пали люди;
Не умер бог в душе людей,
И вопль из верующей груди
Всегда доступен будет ей!
Будь гражданин! служа искусству,
Для блага ближнего живи,
Свой гений подчиняя чувству
Всеобнимающей Любви...
м. Київ, 8.04.2016