22.11.2019 22:13
для всіх
181
    
  7 | 7  
 © Надія Крайнюк

Як літо плаче

Як літо плаче

Коган Андрій Ігорович

26. 04. 1984 — 26. 06. 2014


Як літо плаче… все за тобою…

Ридає сонце десь за горою.

Так мало жив ти, а встиг — багато.

Хотів країну порятувати.


Та все залишив… злетів за хмари.

Нещастя — брила, біди — удари…

В лещатах мозок. Вже сил немає…

Тебе у вічність ми відпускаєм.


Зірок букети дарує небо,

Крилом прикрила богиня Геба*.

А нам — лиш пам’ять гірка і сльози.

Ще будуть довго гриміти грози.


*Богиня Геба — в грецькій міфології богиня вічної молодості


29. 03. 2019 рік

Світлина з інтернету


Дата та місце народження: 26 квітня 1984 р., м. Калинівка, Вінницька область.

Дата та місце загибелі: 26 червня 2014 р., сел. Мирне, Слов`янський район, Донецька область

Звання: Сержант. Посада: Командир відділення.

Підрозділ: 95-а окрема аеромобільна бригада.

Обставини загибелі: Загинув 26 червня 2014 р. під час масованого (із застосуванням танків і мінометів) штурму бойовиками блокпоста № 1 під Слов`янськом (в районі селища Мирне). Разом з Андрієм загинули старший солдат М. Добрянський, солдат І. Ващук, а також резервіст 2-го резервного батальйону Національної гвардії України солдат резерву А. Гулик.

Сімейний стан: Залишилась дружина та син.

Місце поховання: м. Житомир, Смолянське військове кладовище

Орден «За мужність III ступеня»

Указом Президента України № 651/2014 від 14 серпня 2014 р., "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагороджений медаллю ВГО "Країна" "За визволення Слов`янська" (посмертно).

На місці 1-го блокпосту відкрито меморіальний знак на честь загиблих під час бою 26 червня 2014 р.

На блокпосту №1 силами місцевих (мешканці Слов`янська та селища Мирне) створюється «Сквер Пам`яті»



Смт Шевченкове, 29. 03. 2019 рік

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.11.2019 01:49  Борис Костинський => © 

Вічна слава ГЕРОЮ! Ця війна буде тривати стільки, скільки буде при владі Путін. А він, судячи з усього, буде аж до його смерті. В принципі, для Заходу Путін вельми вигідний. Аби було інакше, то вони змогли б його прибрати, але не тільки не прибирають, але всіляко підтримують. І Трамп, і Макрон майже відверто налаштовані за Путіна, а всі інші - потихеньку. Таким чином, буде цей давній агент ЦРУ(завербували його ще в НДР) стільки, скільки йому дозволять. Ну, а це значить - масований тиск на Україну продовжиться, бо цього хоче майже вся Росія. За таких обставин, або Україна буде битися за своє існування, як Ізраїль - кожного дня, або піде на повну капітуляцію. Або-або!

 23.11.2019 00:13  Тетяна Белімова => © 

Дуже важко, нестерпно читати((((
Царство Небесне всім полеглим. Вічна пам`ять.