10.03.2021 06:26
для всіх
246
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

Тонкі млинці на молоці

Тонкі млинці на молоці

з рубрики / циклу «ЛІРИЧНІ СМАКОВИНКИ»

Як темна ніч зійде на манівці

У смутку хмар шукаючи розради, 

Пора тонкі млинці на молоці

В Господі в добрий час приготувати.


Зберіть продукти звичні звідусіль, 

Щоб до яєць і молока додати

Ще борошна, олію, цукор, сіль, 

Та не лінуйтесь вінчиком збивати


Рум’яні, ніби сонечка малі –

До смаку будуть всім, хто лиш пригубить.

Пишаються в тарелі на столі

Куштуйте, люди добрі, хто з чим любить.


ТІСТО ДЛЯ ТОНКИХ МЛИНЦІВ НА МОЛОЦІ

Вам знадобиться:

- молоко – 500 мл

- яйця – 2 шт.

- борошно –200 г

- олія – 2 ст. ложки

- цукор – 1 ст. ложка

- сіль – ½ ч. ложки


Молоко і яйця дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб довести до кімнатної температури. Розбийте яйця в миску, змішайте з цукром і сіллю (цукор додавайте навіть у тому випадку, коли плануєте несолодкі начинки, завдяки йому тісто вийде смачніше). Додайте молоко, добре перемішайте.

Встановіть над мискою ситко і всипайте борошно, просіваючи його. Так ви позбавитесь грудочок і отримаєте повітряну ніжну текстуру тіста. Досипати борошно слід в кілька прийомів, постійно помішуючи вінчиком (чи ложкою). Консистенція готового тіста має бути схожою на рідку сметану. Саме при такій густині спекти млинці буде простіше – воно легко розтікатиметься по сковороді і не зіжмакається грудкою при перевертанні.

В кінці додайте олію і перемішайте ще раз. Коли випікатимете млинці, все одно змащуйте потроху сковороду олією (чи шматочком сала, наколеного на виделку) перед заливанням порції тіста на гарячу сковороду. Складайте готові млинці гіркою на тарілку. Смакуйте з маслом, сметаною, медом, варенням чи може з улюбленою начинкою, формуючи налисники.

СМАЧНОГО!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.03.2021 02:24  Борис Костинський => © 

Млинці - дуже гарно, але я більше оладки на кефірі люблю. :-) Свіженькі оладки добре йдуть з персиковим джемом. На мій смак, це просто їжа богів! :-)

 10.03.2021 14:57  Надія Крайнюк => © 

Чудовий, як завжди віршик до рецепту. Уважно прочитала. Сподобався Ваш рецепт. Хочу додати і свої п`ять копійок (які вже вийшли з обігу). Для того, щоб не було грудочок (бо вони все одно будуть), треба розділити молочну суміш порівну. В першу половину насипати борошно з тим, щоб розмішуючи, отримати тісто, як на оладки. Потім доливати сюди потроху другу частину молочної сумііші і ретельно розмішувати ложкою. Грудочок не буде зовсім. Так набагато швидше. Тісто буде рівномірним. А сковорідку досить змастити перший раз. А надалі не змащувати. Пекти на сильному вогні. Смачного! 

***Дякую Вам! З Масницею!

 10.03.2021 11:03  Віктор Насипаний => © 

Я думав, що ви більше шанувальник кави. Бо кавові мотиви дуже часто полюбляєте.

 10.03.2021 10:33  Ольга Шнуренко => © 

Вітаю Вас з Масницею! Цікавий поетичний рецепт, як раз актуальний. Обожнюю млинці з різними начинками... Ця страва нам усім давно відома – від неї не загрожує оскома!

 10.03.2021 09:30  Анатолій Костенюк => © 

Наївся. Дуже смачно. Дякую!