28.11.2011 00:00
-
1263
    
  5 | 5  
 © Микола Зеров

Чи Ви любите сонети Миколи Зерова, як люблю їх я?

Микола Зеров написав цей сонет на смерть свого єдиного сина Котика (Костя Зерова), який у віці десяти років помер від скарлатини

То був щасливий десятьлітній сон! 

Так повно кров у серці пульсувала 

І екстатичних сонць легкі кружала 

Злітали в неба голубий плафон. 


І кожен рік звучав на інший тон, 

На кожнім дні своя печать лежала, 

І доля, бачилось, така тривала, 

Не знатиме кінця і перепон. 


Та... розійшлося чарування щасне: 

Осінній день, тепло і сонце ясне 

Побачили мене сухим стеблом. 


Стою німий і жити вже безсилий: 

Вся думка – з білим і смутним горбом 

Немилосердно ранньої могили. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.11.2012 19:46  Ем Скитаній => © 

чув про Зерова багато, а от читати не довелося...тепер засяду знаймитися з цим великим поетом ближче. дякую, що згадали тут про нього.

 28.11.2011 23:07  Тетяна Чорновіл => © 

Вдячна, що познайомили з твором! ((((