21.01.2012 00:33
-
241
    
  2 | 2  
 © Толік Панасюк

Готуйте зерна

Готуйте зерна, очищайте слово 

Від буряну, хвороб, запрілості. 

Сніги зійдуть і кликатиме поле 

Всіх небайдужих до праці на землі. 


Хто не продався і має що сказати 

Зберіть слова у торбу сіяча. 

Чорніє поле, скоро час кидати 

Зерно надії. Дихає весна


Не вічно буде біла пелена 

Ховати у собі землі життєві сили. 

За сильним вітром чую кроки орача. 

А ви хіба тому не ймете віри? 


Готуйте зерна. Аби лиш час не пропустити 

За балачками про чужі наділи. 

Не нам посіяне ділити. 

Не ми скоштуємо нові хліби. 


Ми лиш йдемо за вічним орачем, 

Щоб не вродило поле бур’янами. 

Кидаємо зерно, здавалось би на смерть, 

Воно ж зійде основою для сильної держави. 



2012 01 20

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.01.2012 11:01  Каранда Галина => Микола Щасливий 

як шукала роботу, пропонували в страховій компанії. я почитала їхні інструкції, і зрозуміла, що не зможу свідомо застосовувати ці прийоми (а я їх трохи знаю!) проти людини. продавцем, і то чесніше...

 23.01.2012 10:55  Микола Щасливий 

Є така наука НЛП (якщо простіше, то прийоми коммінікації, уроки правильно "говорити"), от це й є зомбування. Я не мав на увазі підмішування галюцогенів чи вертіння перед носом маятником, все простіше. Гарний спеціаліст за 5 хвилин нав"яже свою думку навіть не сказавши ні слова. Циганський гіпноз, доречі, один з підвидів НЛП (нейро-лінгвістичне програмування). Бізнес-тренінги бути успішною людиною, це теж НЛП. Тренінги з маркетингу чи комунікації, це знову НЛП. Навіть навести спільну мову вчителю з дитиною, це теж своєрідне НЛП.

 23.01.2012 09:52  Каранда Галина => Микола Щасливий 

залежить, що розуміти під словом " зомбі"...
є гіпноз, а є прості психологічні прийоми... і вся справа в тому, з якою метою ці прийоми застосовуються. чи щоб людина відчула тепло, чи щоб видурити з неї побільше грошей. Циганки, ворожки всякі самозвані, шарлатани всих мастей якраз дуже добре на цих прийомах знаються. якщо ж ще дійсно хоч трохи володіють гіпнозом, то протистояти цьому практично нереально. я як продавець, знаю купу історій, як циганки продавців дурять. раз і сама попалася, на 400 гриень майже. і це ЗНАЮЧИ аналогічні випадки... і наче ж не зовсім щоб дурна, і обережна зазвичай. я "включилася" лиш хвилин через 10, мою свідомість наче вимкнули. та що я! колега, з 20-тилітнім стажом, двом невідомим чоловікам просто віддала ВСІ гроші з каси! ми не зможемо протистояти, якщо за нас візьмуться ціленаправлено професіонали. опиратися можна лиш тим, хто просто Карнегі начитався і сяє скрізь білозубою посмішкою. тут інтуїція і здоровий глузд допоможуть. так що зомбування таки існує. інша справа, як тримати людину в такому стані роками... думаю, при бажанні і злій волі з нами можна зробити все що завгодно, і ми навіть не помітимо цього.

 23.01.2012 02:00  © ... => Микола Щасливий 

Це стереотипи з радянського минулого. Повірте, ніхто нікого не зомбує, це занадто складно, простіше все. Добре слово , щира посмішка. хай імітація турботи. У когось піднялась самооцінка, хтось позбувся самотності. Все ж краще, ніж ходити неприкаяним.

 23.01.2012 01:28  Микола Щасливий => © 

За рахунок зомбі, то я мав увазі що більшість їх зомбують, щоб вони зобували решту неприкаянних.

 23.01.2012 00:55  Каранда Галина 

ні, він не нав"язує. Сьогодні підійшов на роботі. я кажу: скажи щось хороше! а він :"ти ж однак не слухатимеш":)) так, про життя поговорили)

 23.01.2012 00:48  © ... => Микола Щасливий 

Що до зомбі - то невеличке перебільшення, можливо невміння спілкуватись. А так, я з вами згідний.

 23.01.2012 00:40  Микола Щасливий => Каранда Галина 

Треба дивитися на людяність, а не віроісповідання.
В першу чергу людина не має нав`язувати свою віру, а свідки, штунди і т. д. грішать цим часто. Таких віруючів я прирівнюю до зомбі.
Але якщо людина нічого не нав`язує, то ставитись треба позитивно. Добра і правильна людина піде в будь-яку церку і скрізь буде показувати шану до іншої віри. Але таких людей дуже мало. В нас в основном і християнин, і свідок, і католик, і штунда, і т. д. готовий вбити за свого "Бога" (але це вже в кавичках однозначно).

 23.01.2012 00:39  © ... => Каранда Галина 

Не переймамайтесь, безліч раз розмовляв з свідками, хороші люди, які змають відповідь на всі питання, це такий стиль життя, якщо другу комфортно ну і нехай, це його вибір. У ньог ціль - спасти вас, у вас найти себе. Постарайтесь зрозуміти його, і незагубити власну індевідуальність.

 23.01.2012 00:15  Каранда Галина => © 

у мене знайомий, ще інститутський, хороший розумний хлопчина, батько трьох дітей - свідок єгови... я не знаю, як до цього ставитися...

 23.01.2012 00:12  © ... => Каранда Галина 

Проповідник (еклезіаст) автор одної із книг бібліі. Не люблю церковні традиції. Взагалі не сприймаю поділ на прихожан і священників, і до церкви не хожу. Намагаюсь відшукати Бога в собі, не довіряючи нікому іду навмання, звичайно розуміючи що це святотацтво. Все що здається легке і доступне, як правило приманка. Тут ви праві. Не зустрічав глибоко віруючих людей, не розумію що то таке. Думаю такі люди перестали задавати собі незручні питання, або знайшли універсальну відповідь на них, це і є їхня точка опори. можливо я неправий. У кожного власне розуміння Бога, у мене воно ще формується. Щиро вдячний за ваші балачки.

 22.01.2012 09:07  Каранда Галина => © 

проповідників завжди багато. як розрізнити, хто справжній, кому вірити? я навіть в звичайних людях плутаюся, приймаючи чорне за біле і навпаки. де вже мені проповідника від шарлатана відрізнити. тим більше, що шарлатани завжди виглядають значно переконливіше. у нас, ближче до сходу, немає таких церковних традицій, як у Вас. у церкву ходять тільки на великі свята, чи дитину хрестити... та ще бабки, що все життя грішили, а потім раптом в рай захотілося. я сама дуже-дуже рідко буваю у нас в Мгарському монастирі, і завжди вибираю день, щоб там було поменше народу, щоб тільки я та син... на службах не буваю взагалі, бо не можу до кінця щиро віднестися до обряду. краще вже я вдома перед іконою поплачу, буде чесніше... а попів деяких знаю особисто, веселі люди... тобто відносини з Богом в мене занадто складні й заплутані, я їх сама не розумію. тому трохи заздрю глибоко віруючим людям - їм, мабуть, легше,вони завжди мають точку опори.
вибачте, що оце набалакала скільки зайвого у Вашому вірші.

 22.01.2012 03:57  © ... => Каранда Галина 

Дякую усім.

 22.01.2012 03:55  © ... => Каранда Галина 

а я таки дійсно не йму... я неправа?
Все так не буде, не я кажу, проповідник.

 21.01.2012 12:55  Сашко Новік 

дуже сподобалось. схиляюсь

 21.01.2012 12:16  Тетяна Чорновіл => © 

Пройняло! Готова кидати зерна! Аби тільки на користь! Отій сильній державі!!!

 21.01.2012 08:04  Каранда Галина => © 

Аби лиш час не пропустити

За балачками про чужі наділи.

оце дуже слушно.

 21.01.2012 01:52  Каранда Галина => © 

А ви хіба тому не ймете віри?

а я таки дійсно не йму... я неправа?